Vesti

Piter Fejt pozvao Srbe na Štrpcu da izađu na izbore

Specijalni predstavnik EU na Kosovu Piter Fejt razgovarao je danas na Štrpcu sa žiteljima ove opštine o drugom krugu lokalnih izbora. Poručio im je da treba da odole pritiscima koji se vrše i izađu na izbore da glasaju kako bi budućnost uzeli u svoje ruke. “Želeo sam da uverim građane Štrpca da imaju potpunu podršku od strane međunarodne zajednice. Vidim svetlu budućnost za Štrpce, posebno za turizam. Privatizacija Ineks ski centra i svih hotelskih objekata bi trebalo da se što pre sprovede, u konsultaciji sa zajednicom i naravno na jedan transparentan način. Privatizacijom možemo dobiti nova radna mesta za mlade”, kazao je Fejt. On je dodao da će se privatizacija Ineks ski centra obaviti u sardnji sa EU, Beogradom i Prištinom, jer je, kako je naveo, za EU regionalna saradnja važan uslov.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017