Vesti

Radnicima KBC-a isplaćene plate

Radnicima koji su zaposleni u Kliničko-bolničkom centru Priština plate su isplaćene, nakon što je deo računa odblokiran, saznaje KIM radio. Nadležni iz Ministarstva zdravlja za Kosovo i Metohiju sada pokušavaju da nađu rešenje da i deo računa za materijalna sredstva bude odblokiran, kako bi ova ustanova mogla normalno da funkcioniše, rekao je našem radiju direktor ove ustanove dr Stojan Sekulić. Prema njegovim rečima sastanak je zakazan za ponedeljak i dr Sekulić očekuje da će ovo pitanje biti rešeno. “Uveren sam da Vlada Republike Srbije neće dozvoliti da Kliničko-bolnički centar prestrane sa radom”, dodao je Sekulić. Račun Kliničko-bolničkog cetra Priština sa sedištem u Gračanici, kao i računi nekoliko Domova zdravlja na Kosovu, bili su blokirani zbog tužbe dela zaposlenih koji od 2003. godine primaju minimalni lični dohotak.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017