Vesti

Gnjilanski lekari nastavljaju štrajk u Šilovu

Petoro lekara Zdravstvenog centra Gnjilane sa sedištem u Šilovu i danas su, četvrti dan za redom, nastavili sa štrajkom ispred upravne zgrade ovog centra, obustavljajući svoj rad na sat vreme. Oni traže smenu direktorice dr Jelice Krčmarević jer su, kako kažu, nezadovoljni njenim radom, ponašanjem i rukovođenjem Zdravstvenim centrom. Lekari su i najavili da će sa štrajkom radikalnije nastaviti u ponedeljak. Direktorka Zdravstevenog cetra Gnjilane dr Jelica Krčmarević izjavila je ranije KIM radiju da ovo nije prvi slučaj, od kako je direktor ove ustanove, da se protiv nje ovako nešto organizuje i da takav vid protesta nije u skladu sa zakonom, jer ga ne podrzava 51 posto zaposlenih.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017