Vesti

Pasjane: Za sedam dana - tri krađe

U poslednjih nedelju dana u Pasjanu, najvećem srpskom selu u Kosovskom pomoravlju, nepoznate osobe izvršile su krađu u dve kuće i u kancelariji lokalne nevladine organizacije. Ismet Hašani, portparol KPS-a za region Gnjilana, potvrdio je Laser radiju da su prijavljena tri slučaja krađe. “Iz kuća su uglavnom ukradeni kućni aparati, a iz prostorija jedne NVO ukraden je kompjuter čija se vrednost procenjuje na oko 420 evra. Za sada niko nije priveden, a istraga je u toku”, rekao je Hašani. Pasjane je od 1999. godine do danas napustilo preko sto porodica u potrazi za boljim životom, pa su tako mnoge kuće u kojima niko ne živi postale meta provalnika.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017