Vesti

EK: Počela izgradanja 12 kuća za povratnike u selu Dolac kod Kline

U selu Dolac u opštini Klina danas su započeti radovi na izgradnji dvanaest kuća za povratnike, saopštila je Kancelarija za vezu Evropske Komisije u Prištini. Kjartan Bjornson, šef operacija Kancelarije za vezu Evropske komisije, izjavio je da izgradnja novih kuća za povratnike predstavlja preduslov za dalji uspeh u procesu povratka raseljenih na Kosovo. Ministar za povratak u Vladi Kosova Saša Rašić kazao je da će ministarstvo nastaviti da ulaže napore u nastavku povratka raseljenih koji će, kako je rekao, biti realizovan samo “zahvaljujući zajedničkom naporu svih - Evropske komisije, Ministarstva, opštine, Danskog saveta za izbeglice i, najvažnije, porodica koje žele da se vrate. ” Predviđeno je da projekat “Povratak na Kosovo i reintegracija” bude realizovan za dve godine a pored povratka raseljih u selima opštine Klina projekat obuhvata i povratak raseljenih porodica u Uroševac, Obilić i Orahovac. Vrednost projekta, koji je najvećim delom podržala Evropska komisija, a realizuje ga Danski savet za izbeglice vredan je 5, 1 milion evra.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017