Vesti

Deset godina od ubistva dvojice mladića u Velikoj Hoči

Danas se navršava deset godina od ubistva Nebojše Pavlovića i Mlađana Manitaševića iz Velike Hoče. Oni su ubijeni pre deset godina na današnji dan nedaleko od Velike Hoče u mestu Mijačin - dol kraj crkvišta Svetog Petra. Treći mladić Ljubiša Manitašević je uspeo da pobegne. Tela ubijenih mladića pronašao je otac Petar Ulemek sa grupom Srba koji su dobili informaciju da su mladići napadnuti. Nebojša Pavlović i Mlađan Manitašević su tog 3. decemra pošli u seču drva. Ubice dvojice Srba nikada nisu otkrivene a snimak sa mesta ubistva, koje je zabeležio otac Petar, oduzeo je tadašnji italijanski kapetan KFOR-a.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017