Vesti

SO K. Kamenica: Kosovski izbori propali, Srbija da pomogne opštini

Skupština opštine Kosovska Kamenica smatra da su nedavno održani lokalni izbori na Kosovu propali, jer više od 90 % srpskog stanovništva u opštini Kamenica tog dana nije izašlo na birališta, zaključeno je na sednici SO Kosovska Kamenica. “Odgovornim ponašanjem velike većine naših građana još jednom je potvrđena privrženost borbi za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije i sprečeno potpuno urušavanje ustavno-pravnog poretka naše države. Skupština osuđuje sve pokušaje kupovine glasova, neozbiljna obećanja kao i ostale nepravilnosti koje su pratile tzv. predizbornu kampanju i glasanje”, navodi se saopštenju o zaključcima sednice SO Kosovska Kamenica, koja je održana danas u Ranilugu. Na sednici je ponovljeno da Vlada Srbije, ukoliko želi da sačuva preostali narod, mora da obezbedi sigurnost kroz masovno zapošljavanje mladih i socijalno zbrinjavanje ugroženog stanovništva. “Ovim putem ponovo izražavamo zabrinutost zbog nepreduzimanja sistemskih mera za zaustavljanje iseljavanja sa ovih prostora”, navodi se u saopštenju. Dodaje se da je najavljena racionalizacija i otpuštanja u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi ne smeju da obuhvate zaposlene na Kosovu, jer bi se time neposredno ugrozio opstanak.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017