Vesti

Jednočasovni štrajk lekara za smenu direktorice u Šilovu

Ispred zgrade Zdravstvenog centra Gnjilane, sa sedištem u Šilovu, pet lekara ove ustanove danas su, kako su i najavili, održali jednočasovni “štrajk upozorenja”. Kako javlja Radio Klokot, lekari Dobrivoje Jovanović, Zoran Šarac, Slađana Verigić, Đordje Andrejević i Milorad Todorović, nezadovoljni radom, rukovođenjem ustanove i ponašanjem direktorice Zdravstvenog centra Gnjilane, Jelicom Krčmarević, u znak protesta prestali su sa radom na jedan sat. Specijalista opšte hirurgije, Zoran Šarac, kazao je za Klokot radio da u radu direktorice Krčmarević postoje mnoge nepravilnosti. ”Loše vodi centar, sprema jednom od naših kolega suspenziju, što je njena lična osveta. Danas je na redu Đorđe Andrejević, a sutra i neko od nas ovde prisutnih. Prima dupli lični dohodak, jedan od srpske, a drugi od kosovske Vlade. Zato postavljamo pitanje nadležnima u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije čije interese ona štiti?" kazao je Šarac. Pored ostalog, on zamera direktorici i profesionalne propuste, te, kako je kazao, nesavesno lečenje pacijenata. Doktor Milorad Todorović upozorio je na teške uslove u kojima lekari ovog centra rade. ”Bio sam dežuran u ambulanti u Pasjanu i morao sam da pregledam 57 pacijenata sa samo 4 spatule koje su mi bile na raspolaganju. Svi znamo da je virus novog gripa AH1N1 prisutan na Kosovu. Žrtava će svakako biti, a sa ovakvom službom biće ih deset puta više”, rekao je Todorović. Direktorica Zravstvenog centra Gnjilane, Jelica Krčmarević, danas nije bila dostupna za medije. Lekari će, prema njihovim rečima, nastaviti sa jednočasovnim štrajkom i sutra.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017