Vesti

SNV uz prisustvo vladike Artemija isključilo iz veća Radu Trajković

Srpsko nacionalno veće Kosova i Metohije saopštilo je danas da je iz svog članstva isključilo predsednika IO SNV KiM Radu Trajković i članove Gorana Marinkovića i Bobana Petrovića zbog zalaganja i učešća u izbornom procesu 15. novembra. SNV Kosova i Metohije saopštava da su prižanjem podrške izborima koje su organizovale kosovske institucije Trajković, Marinković i Petrović prekršili zaključke, smernice i statut SNV KiM. Predsednik IO SNV-a Rada Trajković u izjavi KIM radiju kaže da zvanično nije obaveštena o isključenju iz SNV-a i smatra da je odluka nelegitimna, jer SNV nije imao kvorum da donese takve odluke. "Očekujem da će na sledećoj sednici SNV-a na odgovoran način da se uz kvorum, koji pre svega podrazumeva legalnost da donesu odluke. Imam informaciju da je na sednici bio prisutan vrlo mali broj članova, da je sa severa Kosova bio samo jedan predstavnik, a da na sednici nije bilo predstavljeno ni Štrpce ni centralna regija kao ni Pomoravlje u dovoljnoj meri. Tako da su sve te odluke nelegalne i nelegitimne", rekla je Rada Trajković. Predsednik SNV-a Dragan Velić međutim kaže da je na sednici bilo kvoruma i da je isključenje Trajkovićeve, Petrovića i Marinkovića iz SNV-a potpisalo 63 od 70 prisutnih članova, a na sednici je prisustvovao i vladika raško-prizrenski Artemije. "SNV ima ukupno 100 članova. Sednici je prisustvovalo 70 a 63 se izjasnilo za i to je više od 50%", rekao je Velić. U saopštenju SNV-a dostavlejnom KIM radiju navodi se da će svi prestavnici Veća zvanično biti obavešteni o ovoj Odluci na narednoj sednici.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017