Vesti

Pet lekara Zdravstvenog centra Gnjilane traže smenu direktorke

Pet lekara Zdravstvenog centra u Gnjilanu u Šilovu će sutra obustaviti rad na sat vremena u znak protesta zbog, kako kažu, zloupotrebe službenog položaja od strane direktorice ovog zdravstvenog centra. Jedan od njih, dr Milorad Todorović, rekao je u izjavi za KIM radio da su lekari devet meseci pokušavali da Ministarstvu zdravlja Republike Srbije "ukažu na zloupotrebu službenog položaja od strane direktorice Jelice Krčmarević". Pošto u tome nisu uspeli, za sutra u periodu od 12. 10 do 13. 10 oni će prekinuti rad, kazao je Todorović. On dodaje da direktoricu Jelicu Krčmarević doktori ove ustanove optužuju za razne zloupotrebe službenog položaja. "Radi se o promašajima u organizaciji službe, zloupotrebama u nabavkama, a lekari koji imaju dva do tri meseca staža postaju načelnici. Spremni smo čak i da započnemo štrajk glađu ako će to značiti njena ostavka ili smena sa mesta direktora", naglasio je Todorović. Direktorka Zdravstvenog centra Gnjilane izmeštenog u Šilovu Jelica Krčmarević, potvrdila je Kim radiju da je obaveštena da će petoro lekara sutra na sat vreme obustaviti rad. Ona kaže da se radi o samovolji pojedinaca, odnosno grupe bivših rukovodilaca Zdravstvenog centra Gnjilane na čelu sa dr Miloradom Todorovićem. Doktorka Krčmarević dodaje da takav vid protesta nije u skladu sa zakonom, i da ovo nije prvi slučaj od kako je direktor ove ustanove da se protiv nje ovako nešto organizuje. "Očekujem instrukcije iz Ministarstva zdravlja, čiju podršku imam za svoj rad. Nemam problema u funkcionisanju Zdravstvenog centra i celokupan moj rad u ovom trenutku se odnosi na borbu protiv epitemije novog gripa, ali i sve ono što je potrebno za stanovništvo u ovom regionu", kazala je dr Krčmarević.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017