Vesti

R. Trajković: Izbori šansa da dobijemo funkcionalnu i institucionalnu zaštitu

Predsednica Izvršnog odbora SNV Rada Trajković glasala je danas u Gračanici i kazala da su ovi izbori dobra šansa da Srbi na lokalnom nivou kroz lokalnu samoupravu dobiju funkcionalnu i institucionalnu zaštitu. “Volela bih da u što većem broju ljudi izađu. Na taj način bi učinili još jedan korak da nas više niko ne predstavlja fakultativno, nego institucionalno, izabrani lideri čiji glas će se uvažavati i koji će moći u saradnji sa međunarodnom zajednicom da rešavaju naše probleme”, kazala je Trajkovićeva. Ona je dodala da glasanjem ne priznajemo jednostrano proglašenu nezavisnost koju nije priznao veći deo međunarodne zajednice.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017