Vesti

Na KiM zvone zvona za pokoj duše patrijarha Pavla

U svim crkvama i manastirima raškoprizrenske eparhije danas zvone zvona u znak žalosti zbog upokojenja srpskog patrijarha, potvrdio je KIM radiju sekretar eparhijskog upravnog odbora otac Radoslav Janković. “Evo, sada zvone zvona za upokojenje njegove duše, i verujemo da će mu Gospod Bog podariti carstvo nebesko, tamo gde pravedne duše počivaju, da se i on moli Bogu za nas, za rod srpski, za sve arhijereje, za sav klir i verni narod, a posebno za nas koji živimo na Kosovu i Metohiji, da ostanemo u sastavu naše otadžbine”, kazao je otac Radoslav. Otac Radoslav je kazao da se narod spontano okuplja i u manastiru Gračanica pale sveće za pokoj duše patrijarha Pavla, koji je na Kosovu 34 godine stolovao kao episkop.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017