Vesti

Klokot: Do podneva glasalo 150 Srba

Od ukupno 2. 706 birača sa pravom glasa za novu decentralizovanu opštinu Klokot, do podneva je izašlo oko 150 glasača. Član opštinske izborne komisije Dejan Vlajković izjavio je Radiju Klokot da je zadovoljan tokom izbora do sada. "Na pet birališta u Klokotu je do 12 časova, shodno i našim očekivanjima, izašao zadovoljavajući broj ljudi. Za sada nije bilo nikakvih problema i izbori protiču u fer i korektnoj atmosferi", kazao je Vlajković. Najveći broj srpskih glasača je izašao na biračkom mestu broj 37. u Klokotu gde je glasalo 50-oro meštana sa pravom glasa, a njih je ukupno upisano 803 birača.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017