Vesti

Ranilug: Do 11 sati glasalo oko stotinu Srba

Tri biračka mesta u Domorovcu, Ranilugu i Ropotovu na kojima građani srpske nacilanosti mogu da glasaju za novu decentralizovanu opštinu Ranilug otvorena su jutros tačno u 7 časova, saznaje KIM radio. Izlaznost je prama izjavama članova biračkih odbora slaba i do sada je na birališta izašlo oko stotinu glasača. Od oko 2000 upisanih glasača do podneva u Domorovcu glasalo 25 u Raniugu 36 i u Velikom Ropotovu 80 kosovskih Srba. nepravilnosti nema i za razliku od nekih mesta u Novom Brdu za opštinu Ranilug može se glasati uz srpsku ličnu kartu. Oko birališta su pojačane patrole KPS policije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017