Vesti

U Štrpcu više od 8 hiljada Srba sa pravom glasa

U opštini Štrpce pravo da glasa za nove opštinske organe vlasti ima više od 8 hiljada Srba uključujući i raseljene koji žive na teritoriji ove opštine. Sva biračka mesta su po rečima Dimitrija Račićevića, člana biračkog odbora u Štrpcu, otvorena na vreme i nikakvih nepravilnosti za sada nema, a svi građani srpske nacionalnosti mogu da glasaju uz važeću ličnu kartu Republike Srbije. „Izlaznost Srba u Štrpcu je za sada zadovoljavajuća. Prema našoj evidenciji do 11 sati glasalo je više od tri stotine glasača“, rekao je Račićević. On nije mogao da kaže kakva je situacija na biračkim mestima na kojima glasaju Albanci. Za gradonačelnika opštine Štrpce prijavljeno je šest srpskih i pet albanskih kandidata.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017