Vesti

Srpska lična karta u Novom Brdu nije validan dokument za glasanje

Iako je i ranije bilo najavljeno da će lična karta Republike Srbije biti validan dokument na osnovu kojeg će građani moći da glasaju KIM radio saznaje da je u novobrdskim selima Straži i Stanišoru nekolicini Srba onemogućeno da glasaju jer nisu imali ni jedan dokument osim srpske lične karte. Inače, sva biračka mesta na kojima se glasa za proširenu opštinu Novo Brdo jutros su otvorena na vreme, a glasa se u gotovo svim srpskim sredinama ove opštine u kojoj je više od 4 hiljade Srba i Albanaca sa pravom glasa. Izlaznost među Albancima u opštini Novo Brdo je velika dok je u srpskim sredinama glasao mali broj glasača.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017