Vesti

KPS deluje po planu “Izbori 2009”

Na celoj teritoriji Kosova od jutros su pojačane mere bezbednosti zbog održavanja lokalnih izbora, javlja policija. Portparol KPS-a u Prištini Baki Keljani, izjavio je KIM radiju da je od jutros radno angažovano 5 hiljada KPS policajaca koji će obezbeđivati sve lokacije na kojima se održavaju izbori. „Imamo poseban plan „Izbori 2009“ koji važi samo za današnji dan koji uključuje angažovanje više od 5 hiljada policajaca širom Kosova. Sve protiče bez problema i do sada glavnom štabu KPS-a u Prištini nije prijavljen ni jedan incident“, rekao je Keljani. On je naglasio da je povećan broj KPS policajaca na terenu jasan pokazatelj da je policija spremna da reaguje u slučaju bilo kakvog incidenta.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017