Vesti

U Čaglavici odvojeno glasaju Srbi i Albanci

Oba biračka mesta u Čaglavici na kojima građani glasaju za lokalne organe vlasti otvorena su jutros u 7 časova. Srbi iz Čaglavice mogu da glasaju u Domu kulture dok Albanci to mogu učiniti u Medicinskoj školi. Predsednik biračkog odbora u Čaglavici gde glasaju Srbi, Goran Perić, izjavio je KIM radiju da je u Čaglavici upisano 450 glasača a da je u prvih sat vremena glasalo šestoro Srba. „Glasačko mesto otvoreno je na vreme, za sada nepravilnosti nema. U popodnevnim satima očekujemo veću izlaznost“, rekao je Perić. On je naglasio da svi birači mogu da glasaju uz važeći dokument, a validna je i lična karta Republike Srbije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017