Vesti

Pomoć Ministarstva za KiM najpre novinarima RTV Priština i TV Most

Ministarstvo za KiM dostavilo je medijima saopštenje u kome se navodi da je pronađen način kako da pomognu pre svega radnicima RTV Priština, odnosno TV Most. Ministarstvo smatra da srpski mediji na Kosovu i Metohiji rade u veoma teškim uslovima, a da je njihov ionako težak položaj dodatno pogoršala i ekonomska kriza. „Pošto je u RTS-u u toku racionalizacija koja se odnosi i na radnike RTV Priština, na inicijativu Ministarstva za Kosovo i Metohiju i u dogovoru sa rukovodstvom RTS-a našli smo rešenje da između 100 i 130 radnika ostane u TV Most, a da deo koji živi van Pokrajine - javni servis angažuje u svojim dopisništvima. Ministarstvo za Kosovo i Metohiju će izdvojiti deo sredstava i finansijski pomoći da TV Most ostane i opstane. Jedini uslov je da rukovodstva RTS-a i TV Most sami procene potrebe, strukturu ljudi, izvrše racionalizaciju i regulišu svoju tehničko-poslovnu saradnju do kraja godine. Nadam se da nikome ne treba da objašnjavam zašto je važno prisustvo javnog servisa u Pokrajini“, izjavio je ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović. Ministarstvo za KiM u zavisnosti od raspoloživih sredstava, pomoći će i ostale srpske medije kako bi opstali, jer je njihova uloga u informisanju srpske zajednice na Kosovu od izuzetnog značaja, navodi se u saopštenju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017