Vesti

Novinari sa Kosova pozvali Bogdanovića i Tijanica da dođu u K. Mitrovicu

Društvo novinara Kosova i Metohije i Udruženje novinara Srbije pozivaju ministra Bogdanovića i direktora RTS-a Tijanića, da dođu u Kosovsku Mitrovicu i objasne nedavne vladine izjave o pomoći srpskim novinarima u pokrajini, saopštavaju ova udruženja. Kao razlog poziva novinari navode svoj zahtev, da Bogdanović i Tijanić u direktnom kontaktu obaveste novinare u medijima na srpskom jeziku na Kosovu o svojim namerama i planovima kad je reč o sudbini njihovih kolega zaposlenih u Javnom servisu, kao i o najavljenoj vladinoj podršci mreži medija na srpskom jeziku na Kosovu. U saopštenju UNS-a dostavljenom KIM radiju kaže se da novinari koji žive na Kosovu traže od Bogdanovića i Tijanića da u utorak, 17. novembra u 13 časova, dođu na sastanak u Kosovsku Mitrovicu kako bi novinari, “o čijoj se sudbini ovih dana razgovara i odlučuje u Beogradu, imali prilike da im postave konkretna pitanja u vezi sa planovima Javnog servisa i Vlade Srbije kada je u pitanju informisanje sa Kosova i na Kosovu”. UNS podseća da novinari koji žive na Kosovu i Metohiji imaju pravo na informacije iz prve ruke kad je o njihovoj sudbini reč. “Najmanje što su odgovorni u Vladi Srbije i Javnom servisu dužni da učine je da dođu na direktan razgovor sa njima, umesto da im šalju nejasne i kontradiktorne poruke preko novinskih agencija i iz beogradskih televizijskih studija”, zaključuje se u saopštenju UNS-a.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017