Vesti

Od ponedeljka vrtići "Đurđevak" nastavljaju sa radom

Obdaništa na centralnom Kosovu, koja zajedno sa školama prekinula rad prošle nedelje, nastavljaju sa radom u ponedeljak 16. novembra. To je KIM radiju potvrdila Dobrila Janković, direktorka predškolske ustanove „Đurđevak“, koja rukovodi svim vrtićima u regionu Gračanice. Prema njenim rečima tokom ovog raspusta je, zbog pojave virusa AH1N1, detaljno izvršena deratizacija i dezinfekcija u svim obdaništima „Đurđevka“, a stepen higijene podignut na viši novo. Direktorka Janković upozorava da će sva deca koja u ponedeljak dođu u vrtić bolesna - biti vraćena kući. "Lekar i jedna patronažna sestra obići će sve vrtiće u svim mestima na centralnom Kosovu tokom ove nedelje, kako bi pregledali svu decu i procenili koja mogu da pohađaju obdanište. Vaspitači će u ponedeljak preventivno vratiti svu decu za koju procene da imaju bilo kakvu vrstu prehlade", rekla je Janković. Janković je kazala da je Dom zdravlja u Gračanici počeo sa instaliranjem sistema sa protočnim sapunom u svim predškolskim ustanovama na centralnom Kosovu, ali da će i pored toga higijena dece i zaposlenih biti podigniuta na najviši nivo. Ona savetuje roditeljima da ne dovode bolesnu decu u obdaništa radi njih samih, ali i zbog zaštite ostalih vršnjaka.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017