Vesti

S. Petrović: Vreme je da Srbi počnu da razmišljaju svojom glavom

"Vreme je da srpska zajednica na Kosovu počne da razmišlja svojom glavom i uzme svoj život u svoje ruke", poručio je predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović. On je u izjavi za Kim radio rekao da razume stav Beograda koji poziva na neizlazak na izbore 15. novembra, ali da ne može ovakav stav da i podrži. “Činjenica je da su ovo lokalni izbori, a od njih zavisi ne samo povratak Srba, već i njihov opstanak i budućost. Ukoliko Srbi bojkotuju ove izbore, može se desiti da pripadnici drugih zajednica pruzmu vlast u opštinama, a to će svakako imati loše posledice na nas. Ovo je posebno izraženo u opštini Štrpce i u Gračanici”, rekao je Petrović. On dodaje da srpska zajednica ima šansu da po prvi put u istoriji formira svoju opštinu u Gračanici, a samim tim i odlučuje o sebi i svojim problemima. Slobodan Petrović, član je Predsedništva Skupštine Kosova i predsednik Samostalne liberalne stranke. Po obrazovanju je diplomirani pravnik.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017