Vesti

Kristofer Del: Izbori nova faza u evoluciji Kosova

Ambasador SAD-a na Kosovu Kristofer Del posetio je danas Gračanicu i razgovarao sa članovima opštinskog pripremnog tima. Ambasador Del je uručio zahvalnicu opštinskom pripremnom timu i kazao da su oni "zaslužni za pravljenje temelja" za novu opštinu Gračanica. ”Zahvalio bih ovim ljudima, koji su imali dovoljno hrabrosti da istupe napred i da se bore za svoju porodicu, komšije i sve na Kosovu”, rekao je Del. On je kazao da će u nedelju, na dan izbora, ljudi moći da odluče i odaberu ko će ih predstavljati. “Znak da je u posledjnih mesec dana pojačan pritisak od strane Srbije da Srbi ne učestvuju na izborima, je zapravo znak da su pomalo izgubili kontrolu i da Srbi prepoznaju svoj interes u učešću u kosovskim institucijama”, rekao je Del. Po njegovim rečima izbori koji se održavaju u nedelju su početak nove faze u evoluciji Kosova. “U nedelju ćemo imati značajan izlazak srpskih birača i to znači novu fazu, novi odnos i priključenje kosovskim institucijama”, naglasio je Kristofer Del. Ambasador SAD-a na Kosovu je prisustvovao danas i postavljanju kamena temeljca za proširenje obdaništa “Đurđevak ” u Gračanici. Pored toga je u Domu kulture u Gračanici imao priliku da vidi izložbu postojećih USAID-ovih projekata u ovoj opštini. Pripremljen je i kulturno umetnički program, a ambasador Del je uživao i uz tradicionalna srpska jela koja su, za ovu priliku, pripremile članice NVO “Avenija” iz Lapljeg Sela.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017