Vesti

M. Trajković: Pristajemo na one institucije koje će nam omogućiti normalan život

Momčilo Trajković, kandidat za gradonačelnika ispred Srpskog pokreta otpora je poručio na predizbornom skupu održanom večeras u Domu kulture u Gračanici da nikada neće priznati nezavisnu državu Kosovo. "Mi samo pristajemo na one institucije koje će nam omogućiti da normalno živimo na Kosovu i Metohiji. Možemo se inatiti koliko hoćemo ali funkcionisaće one institucije koje se ovde formiraju”, kazao je Trajković. “Voleo bih da ovde budu Srbija i srpske institucije. Ali srpske institucije će brže biti ovde ukoliko ovde, mi Srbi, ostanemo i nastavimo da živimo”, rekao je predsednik SPOT-a. Trajković je na skupu, pred oko 300 ljudi, kazao da će ukoliko postane gradonačelnik nove opštine Gračanica, voditi računa i o selima na centralnom Kosovu koja ne podpadaju pod ovu opštinu, a u kojima živi srpsko stanovništvo. ”Staro Gracko, Rabovce, Lipljan, Novo naselje, Brnjica, Kuzmin, mi ćemo se kao odgovorni potruditi da Srbi i nealbanci u tim selima, iako nisu obuhvaćeni ovom novom opštinom, imaju život koji zaslužuju”, rekao je Trajković. Kandidat SPOT-a za gradonačelnika je na predizbornom skupu poručio da će prvi prioritet biti rešavanje pitanja ljudi koji su ostali da žive u Pokrajini, zatim interno raseljenih lica i rešavanje pitanja povratka. Između ostalih prioriteta, biće i rešavanje, kako je kazao, pitanja koja se tiču mladih. “Planiramo da napravimo kliničko bolnički centar, srednjoškolski centar, napravimo moderne objekte u kojima će naša deca učiti. Prvi zadatak je da se reši problem mladih ljudi. Plan je da svaka porodica ima bar jednog zaposlenog. Imamo projekat ekonomskog razvoja. Moramo da napravimo infrastrukturu“, rekao je Trajković. On je pozvao sve građane da 15. novembra izađu na izbore. Momčilo Trajković je rođen 1950 godine u Čaglavici, a završio je Pravni fakultet u Prištini. Osim njega, za gradonačelnika buduće opštine Gračanica prijavilo se sedam kandidata: Branislav Grbić -SKMS, Aleksandar Mihajlović -SDS KIM, Bojan Stojanović - SLS, Nada Brkljač - SNS, Agim Krasnići - LDD i Nebojša Perić - Vidovdan.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017