Vesti

SO Lipljan pozvala Srbe da ne učestvuju na izborima

Skupština opštine Lipljan, oformljena nakon lokalnih izbora koje je organizovala Republika Srbija, pozvala je na juče održanoj sednici sve Srbe na bojkot predstojećih kosovskih izbora. U saopštenju koje je SO Lipljan dostavla KIM radiju pozivaju se predstavnici političkih partija, udruženja građana i svi pojedinci na Kosovu da povuku kandidature i ne učestvjuju na lokalnim izborima zakazanim za 15. novembar. "Takođe pozivamo i sve one koji nameravaju da eventualno glasaju na tim izborima da odustanu, jer bi svojim izlaskom prekršili Ustav i zakone Republike Srbije", smatraju predstavnici SO Lipljan. Oni od nadležnih organa Republike Srbije traže "da se još jednom jasno i nedvosmisleno izjasne da su protiv učešća Srba na lokalnim izborima", tražeći pri tom da država uskrati Ustavom zagarantovana prava Srbima koji izađu na izbore.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017