Vesti

Za novu opštinu Gračanica glasaće se na deset biračkih mesta

NVO Evropski centar za manjinska pitanja Kosova saopštio je danas da su utvrđena biračka mesta na kojima će građani moći da glasaju na lokalnim izborima za decentralizovanu opštinu Gračanica. U ovoj opštini će biti otvorena tri biračka mesta i to u Kancelariji za zajednice, Medija Centru i jednoj privatnoj kući. U privatnim kućama glasaće se i u Lapljem Selu, Ugljaru, Donjoj Gušterici i Lepini a tačna lokacija tih kuća, prema navodima predstavnika ove NVO, detaljno je prezentovana na sajtu CIK-a. Meštani Batusa, koje katastarski takođe pripada decentralizovanoj opštini Gračanica, svoje biračko pravo će moći da ostvare u tamošnjem Domu kulture. U Čaglavici će biti otvorena dva biračka mesta, odvojena za Srbe i Albance. Srbi će moći da glasaju u Domu kulture a Albanci iz Čaglavice u Medicinskoj školi koju pohađaju albanski učenici.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017