Vesti

Srpska medijska zajednica formirala preduzeće za osnivanje novog TV kanala

TV stanice i TV produkcije na Kosovu i Metohiji postigle su saglasnost da zajednički podrže projekat osnivanja nove televizije na srpskom jeziku koja će pokriti celu teritoriju Pokrajine, kaže se u saopštenju koje potpisuje srpska medijska zajednica. Ovu zajednica objavljuje da je osnovala zajedničko preduzeće “Kosovska medijska grupacija” KMG, koje čine predstavnici postojećih TV stanica (TV Herc, TV Mir, i TV Zoom) i TV produkcija (New press, Glas juga, Link produkcija, Slobodna produkcija), što čini većinu predstavnika televizijskih proizvođača koji su ovlašćeni partner lokalnim i međunarodnim institucijama. Ovaj akt prema KMG-u ujedno predstavlja drugu fazu konkretne realizacije i konstituisanja nove televizije. "Istraživanje koje je proteklih meseci sproveo UNDP pokazalo je da Srbi i nealbanci žele osnivanje novog TV kanala sa sedištem na centralnom Kosovu. Inicijativu za osnivanje novog TV kanala pokrenulo je, na bečkim pregovorima o statusu, Društvo novinara Kosova i Metohije", dodaje se u saopštenju.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018