Vesti

Priština: Potvrđena dva slučaja novog gripa

U Kliničko bolničkom centru u Prištini registrovana su dva slučaja novog gripa, potvrdio je KIM radiju portparol Ministarstva zdravlja Kosova Faik Hoti. Po njegovim rečima, dva slučaja zaraze otkrivena su u novootvorenoj labaratoriji za dijagnostifikovanje novog gripa u Institutu za narodno zdravlje u Prištini. „Jedna osoba koja je primljena u teškom stanju, oseća se dobro i stabilnog je stanja. Kod druge osobe radi se o lakšem obliku virusa i van je opasnosti“, rekao je Hoti. Iako je u Prištilni, od jula, ovo 8. slučaj novog gripa AH1N1, iz Ministarstva zdravlja poručuju da ipak nema mesta panici. „Klinički centar raspolaže sa oko 30 hiljada Tamiflu tableta, a za koji dan dobićemo još ukupno 10 hiljada“, rekao je Hoti. On dodaje da će uskoro biti i raspisan tender za kupovinu 500 hiljada vakcina protiv novog gripa AH1N1.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017