Vesti

Lajm: Uskoro nove registarske tablice na Kosovu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova uskoro će početi sa distribucijom novih registarskih tablica za vozila na Kosovu, piše prištinski dnevnik Lajm. Prema pisanju ovog lista, na osnovu Bečke konvencije, prvi koji će zameniti tablice na svojim vozilima biće pripadnici međunarodnih misija i diplomate, a potom će ih slediti i kosovske institucije. U trećoj fazi, registarske tablice će početi da menjaju i građani, uključujući i kosovske Srbe. Fisnik Redžepi, politički savetnik u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kosova, rekao je za Lajm da će svi građani, bez obzira na etničku pripadnost morati da promene tablice na vozilima: “Mi nećemo doneti nikakvu odluku o srpskoj zajednici, koja bi diskreditovala zakonski poredak naše zemlje. Sve akcije sprovodiće se po Ustavu Republike Kosovo”, rekao je Redžepi, a prenosi Lajm.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018