Vesti

Lajm: Uskoro nove registarske tablice na Kosovu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova uskoro će početi sa distribucijom novih registarskih tablica za vozila na Kosovu, piše prištinski dnevnik Lajm. Prema pisanju ovog lista, na osnovu Bečke konvencije, prvi koji će zameniti tablice na svojim vozilima biće pripadnici međunarodnih misija i diplomate, a potom će ih slediti i kosovske institucije. U trećoj fazi, registarske tablice će početi da menjaju i građani, uključujući i kosovske Srbe. Fisnik Redžepi, politički savetnik u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kosova, rekao je za Lajm da će svi građani, bez obzira na etničku pripadnost morati da promene tablice na vozilima: “Mi nećemo doneti nikakvu odluku o srpskoj zajednici, koja bi diskreditovala zakonski poredak naše zemlje. Sve akcije sprovodiće se po Ustavu Republike Kosovo”, rekao je Redžepi, a prenosi Lajm.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017