Vesti

N. Brkljač kandidat za gradonačelnika Gračanice: Izgradnja škola i bolnica prioritet

Srpska narodna stranka kandidovala je Nadu Brkljač za gradonačelnika buduće opštine Gračanica na predstojećim lokalnim izborima koji će biti održani 15-og novembra. Gostujući u emisiji „Razgovori“ KIM radija ona je izjavila da je cilj njenog kandidovanja za gradonačlnika sprovođenje osnovnih principa u zaštiti ljudskih prava i promovisanju demokratije. Ona smatra da je nedostatak školskog prostora u Gračanici najveći problem i da će ukoliko bude izabrana za gradonačelnika najpre pokušati da da taj problem reši. “ Pored toga, još jedan od problema je zdravstvo. To je problem u svim našim sredinama, u Lapljem Selu, Gušterici i u svim selima. Bolnice rade kao nekakvi montažni objekti. Imamo dosta dobrog i jakog kadra, ali samo treba omogućiti što bolji i adekvatniji prostor. Formiranjem ove nove opštine imamo prava i proširene nadležnosti što se tiče i zdravstva, tako da osim te primarne imamo i sekundarnu zastitu, gde je omogućeno da imamo i bolje bolnice i adekvatnije pružanje usluga svim građanima”, rekla je Brkljač gostujući na KIM radiju. Nada Brkljač koja je od nedavno penzionisani radnik srpske Skupštine opštine Priština sa sedištem u Gračanici angažovana je trenutno i u opštinskom Pripremnom timu u Gračanici. Iako se slaže sa stavom Beograda da se u potpunosti nisu stekli uslovi za izlazak Srba na izbore ona ipak veruje da je ovo šansa koju ne treba propustiti. “Mislim da bi Beograd trebalo da pruži sada podršku stanovništvu, kako bi neke stvari rešili sami, jer smo svi bili svedoci i doživeli problem sa strujom. Beograd je rekao da to rešimo na lokalnom nivou, tako da sve dok sami nismo shvatili i dok se nismo organizovali da treba da platimo nismo mogli da dobijemo struju. Tako će biti i za sve ostalo”. Gospođa Brkljač smatra da njenom kandidaturom za gradonačelnika opštine Gračanica nije priznala nezavisnost Kosova već zakone koji ovde važe jer se, kako je rekla „ moraju poštovati zakoni na teritoriji na kojoj živite“. Ona kosovskim institucijama zamera što još uvek nije detaljno utvrđeno gde će se glasati i pod kojim uslovima. Nada Brkljač je do 1999. godine živela u Prištini. Diplomirani je inženjer arhitekture.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017