Vesti

N. Brkljač kandidat za gradonačelnika Gračanice: Izgradnja škola i bolnica prioritet

Srpska narodna stranka kandidovala je Nadu Brkljač za gradonačelnika buduće opštine Gračanica na predstojećim lokalnim izborima koji će biti održani 15-og novembra. Gostujući u emisiji „Razgovori“ KIM radija ona je izjavila da je cilj njenog kandidovanja za gradonačlnika sprovođenje osnovnih principa u zaštiti ljudskih prava i promovisanju demokratije. Ona smatra da je nedostatak školskog prostora u Gračanici najveći problem i da će ukoliko bude izabrana za gradonačelnika najpre pokušati da da taj problem reši. “ Pored toga, još jedan od problema je zdravstvo. To je problem u svim našim sredinama, u Lapljem Selu, Gušterici i u svim selima. Bolnice rade kao nekakvi montažni objekti. Imamo dosta dobrog i jakog kadra, ali samo treba omogućiti što bolji i adekvatniji prostor. Formiranjem ove nove opštine imamo prava i proširene nadležnosti što se tiče i zdravstva, tako da osim te primarne imamo i sekundarnu zastitu, gde je omogućeno da imamo i bolje bolnice i adekvatnije pružanje usluga svim građanima”, rekla je Brkljač gostujući na KIM radiju. Nada Brkljač koja je od nedavno penzionisani radnik srpske Skupštine opštine Priština sa sedištem u Gračanici angažovana je trenutno i u opštinskom Pripremnom timu u Gračanici. Iako se slaže sa stavom Beograda da se u potpunosti nisu stekli uslovi za izlazak Srba na izbore ona ipak veruje da je ovo šansa koju ne treba propustiti. “Mislim da bi Beograd trebalo da pruži sada podršku stanovništvu, kako bi neke stvari rešili sami, jer smo svi bili svedoci i doživeli problem sa strujom. Beograd je rekao da to rešimo na lokalnom nivou, tako da sve dok sami nismo shvatili i dok se nismo organizovali da treba da platimo nismo mogli da dobijemo struju. Tako će biti i za sve ostalo”. Gospođa Brkljač smatra da njenom kandidaturom za gradonačelnika opštine Gračanica nije priznala nezavisnost Kosova već zakone koji ovde važe jer se, kako je rekla „ moraju poštovati zakoni na teritoriji na kojoj živite“. Ona kosovskim institucijama zamera što još uvek nije detaljno utvrđeno gde će se glasati i pod kojim uslovima. Nada Brkljač je do 1999. godine živela u Prištini. Diplomirani je inženjer arhitekture.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018