Vesti

K. Mitrovica: Izgradnja poslovno-stambenog kompleksa na mestu srušene zgrade Sindikata

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Nenad Topličević najavio je da će na proleće početi izgradnja poslovno-stambenog kompleksa na mestu srušene zgrade Sindikata u Kosovskoj Mitrovici. Topličević je takođe izrazio nadu da će u nove prostorije proširene predškolske ustanove Danica Jaramaz 1. decembra biti primljeni prvi mališani, javlja Kontakt Plus radio. Na današnjoj sednici SO Kosovska Mitrovica povodom Mitrovdana, predsednik opštine je istakao da je zadatak lokalne vlasti u Kosovskoj Mitrovici da ojača sve institucije po zakonu države Srbije, i da obezbedi opstanak Srba. “Mi ćemo nastaviti sa ispunjavanjem osnovnih ciljeva da sačinimo naše institucije u prosveti, zdravstvu, sudstvu uz pomoć Ministasrstva za Kosovo i Metohiju. To možemo da učinimo samo ako se izdignemo iznad stranačkih uticaja, a to moramo. Samo zajedno i jedinstveno ostvarićemo taj cilj za održivi ostanak na ovim prostorima”, kazao je Topličević. Potpredsednik ove opštine Dragoslav Živković pozvao je sve nadlezne da nastave da rade na poboljšavanju uslova života i ispunjenju postavljenih političkih ciljeva, uz punu saradnju sa državom Srbijom. Direktor lokalne elektroprivrede Tomislav Radosavljević naveo je da je očitavanje brojila za električnu energiju završeno 3. novembra, a prvi računi se očekuju u prvoj polovini decembra. Na sednici su dodeljena priznanja za najbolje radove na konkursu likovnih i literalnih radova nižih i viših razreda osnovnih i srednjih škola.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017