Vesti

Ukupno četvoro obolelih od svinjskog gripa na Kosovu

Na Kosovu i Metohiji registrovano je ukupno 4 slučaja novog gripa, potvrdio je za Konatakt Plus radio dr Zoran Vukadinović, načelnik Centra za prevenciju i kontrolu zaraznih bolesti Kosovska Mitrovica. "Troje pozitivnih je na infektivnom odeljenju, za sad su u dobrom stanju, pod nadzorom su. Četvrti oboleo je u ambulanti i takođe je pod nadzorom", kazao je dr Vukadinović. Upravnik mitrovačke bolnice Milena Cvetković, izjavila je da se na infektivnom odeljenju ove bolnice nalazi 8 pacijenata, od kojih je četvoro obolelih od svinjskog gripa. Stanje pacijenata je stabilno, osim kod jednog hroničnog bolesnika čije je stanje nešto teže nego kod ostalih. Na teritoriji mitrovačkog okruga sinoć je zabeleženo 139 slučajeva prehlade. Nadležni poručuju da nema mesta panici, i da su osnovani i kol centri gde gradjani informacije mogu dobiti na brojeve telefona - za Mitrovicu i Leposavić - 94, a za Zubin Potok 028/460041 i 460031.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017