Vesti

Ukupno četvoro obolelih od svinjskog gripa na Kosovu

Na Kosovu i Metohiji registrovano je ukupno 4 slučaja novog gripa, potvrdio je za Konatakt Plus radio dr Zoran Vukadinović, načelnik Centra za prevenciju i kontrolu zaraznih bolesti Kosovska Mitrovica. "Troje pozitivnih je na infektivnom odeljenju, za sad su u dobrom stanju, pod nadzorom su. Četvrti oboleo je u ambulanti i takođe je pod nadzorom", kazao je dr Vukadinović. Upravnik mitrovačke bolnice Milena Cvetković, izjavila je da se na infektivnom odeljenju ove bolnice nalazi 8 pacijenata, od kojih je četvoro obolelih od svinjskog gripa. Stanje pacijenata je stabilno, osim kod jednog hroničnog bolesnika čije je stanje nešto teže nego kod ostalih. Na teritoriji mitrovačkog okruga sinoć je zabeleženo 139 slučajeva prehlade. Nadležni poručuju da nema mesta panici, i da su osnovani i kol centri gde gradjani informacije mogu dobiti na brojeve telefona - za Mitrovicu i Leposavić - 94, a za Zubin Potok 028/460041 i 460031.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018