Vesti

Od 4 uzorka poslata u Torlak samo jedan zaražen novim gripom

Nakon što su pristigli rezultati iz instituta Torlak na Kosovu je potvrđen i četvrti slučaj novog gripa, potvrdio je za KIM radio epidemiolog Zoran Vukadinović. On je kazao da je novooboleli iz Kosovske Mitrovice. “Radi se o 49-ogodišnjem muškarcu. Juče smo kod četiri osobe primetili simptome novog gripa i poslali ih u Torlak na analizu. Rezultati su potvrdili da je samo on pozitivan”, kazao je Vukadinović. Prema njegovim rečima ovaj pacijent je na kućnom lečenju i njegovo zdravlje prate ambulantni timovi za praćenje gripa, dok se ostala tri pacijenta nalaze na infektivnom odeljenju mitrovačke bolnice. “Devojčica iz Gračanice, kao i pacijenti iz Goraždevca i Kosovske Mitrovice zbrinuti su, i za sada je njihovo zdravstveno stanje dobro i oni su pod stalnim nadzorom”, kazao je Vukadinović.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018