Vesti

Gračanica: Opštinski pripremni tim predstavio statut, budžet i predlog kapitalnih investicija

Opštinski pripremni tim iz Gračanice predstavio je danas svoje dosadašnje rezultate vezane za proces decentalizacije i formiranje nove opštine Gračanica. Član pripremnog tima Nada Brkljač u izjavi za KIM radio kaže da je rad pripremnog tima dobro organizovan za dalje funkcionisanje opštine. “Urađen je statut, budžet, predlog kapitalnih investicija, dosta toga je urađeno i u komunikaciji sa građanima. Građani su informisani i u vezi izbora da li treba izaći ili ne, mislim da je dosta toga urađeno i da je tim maksimalno uložio sebe”, kazala je Nada Brkljač. Takođe član pripremnog tima Nebojša Perić, u izjavi za KIM radio kaže da je tehnički deo posla završen na vreme, podelom rada na timove. “Jedan tim je radio statut, a drugi budžet da bi smo na sastancima usvajali te predloge zajedno. Drugi deo posla koji opštinski pripremni tim ima jeste promovisanje nove opštine i naš zadatak je da narodu objasnimo i upoznamo ga sa radom nove opštine”, kazao je Perić. Pripremni tim za novu opštinu Gračanica ima 15 članova, a opština ce obuhvatati 16 katastarskih zona.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017