Vesti

Aleksandar Mihajlović: Situacija je teška, ali odlaganjem ovih izbora dospećemo u još goru

Najpre kandidat Srpske demokratske stranke, a sada samostalni kandidat za gradonačelnika Gračanice Aleksandar Mihajlović, rekao je za KIM radio da mu najviše smeta to što se kosovski izbori održavaju prema planu Martija Ahtisarija, kao i da se još uvek nisu stekli uslovi za njihovo održavanje. On ipak dodaje i da se odlaganjem izbora ne popravlja položaj Srba sa centralnog Kosova. “Slažem se sa Beogradom u tome što ne podržava lokalne kosovske izbore, možda se još uvek za njihovo održavanje nisu stekli uslovi, ali mislim da ti uslovi nikad i neće biti bolji. Nalazimo se u teškoj situaciji, a svakim daljim odlaganjem ovih izbora dospećemo u još goru situaciju. Albanci već zauzimaju strateške tačke u opštini Gračanica, ” objašnjava Mihajlović. On dodaje da treba iskoristiti potencijal ovdašnjeg prostora tj. “40 000 ha jako plodne i obradive zemlje koja se trenutno koristi u pogrešne svrhe”. Mihajlović kao motiv svoje kandidature za prvog čoveka Gračanice navodi to što, kako kaže, može pomoći stanovništvu Gračanice da živi od svog rada. “Meni je osnovni cilj da mladi koji žive ovde prepoznaju sebe, da nađu sebe u ovom okruženju ovde, da nađu posla i da ljudi ne prodaju svoju zemlju nego žive od svog rada”, istakao je Mihajlović. Na konferenciji za novinare održanoj u Medija centru u Čaglavici, novi predsednik Srpske demokratske stranke Kosova i Metohije Saša Đokić rekao je da ne prihvata kandidaturu Aleksandra Mihajlovića za gradonačelnika Gračanice ispred SDS-a, kako je to prvobitno odlučeno pre raskola u ovoj stranci. Aleksandar Mihajlović je izjavio da nije član SDS-a, već nezavisni kandidat kojeg je predložio SDS i da ne želi da ulazi u političke razmirice rukovodstva stranke. Za gradonačelnike buduće opštine Gračanica prijavilo se sedam kandidata: Branislav Grbić -SKMS, Aleksandar Mihajlović -SDS KIM, Momčilo Trajković - SPOT, Bojan Stojanović - SLS, Nada Brkljač - SNS, Agim Krasnići - LDD i Nebojša Perić - Vidovdan.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018