Vesti

Vlada Kosova obezbedila 1000 Tamiflu tableta za Dom zdravlja u Gračanici

Ministarstvo zdravlja Vlade Kosova isporučilo je pre sat vremena Domu zdravlja u Gračanici 1000 Tamiflu tableta, potvrdio je KIM radiju potrparol ovog ministarstva Faik Hoti. On je kazao da će u sklopu saradnje Ministarstva zdravlja Vlade Kosova sa Domovima zdravlja u srpskim sredinama sutra u Gračanici, a potom i u ostalim mestima biti podeljene zaštitne maske za zaštitu od virusa AH1N1. “Osim do sada potvrđena tri slučaja virusa novog gripa, na Kosovu nema novoobolelih. Mi sarađujemo sa zdravstvenim ustanovama i pratimo stanje na terenu”, kazao je Hoti. Da je pomoć stigla Domu zdravlja u Gračanici KIM radiju je potvrdila i direktor ove ustanove Rada Trajković. Ona se zahvalila Ministarstvu zdravlja Vlade Kosova na pruženoj pomoći i kazala da je svaka pomoć zdravstvenim ustanovama dobro došla. “Tamiflu tablete nisu statusno pitanje i zato smo i prihvatili pomoć kosovske Vlade. Pacijenti ne treba da trpe. Mi iz našeg ministarstva iz Beograda takođe imamo logističku podršku, dobili smo preko 4000 zaštitnih maski, ali zbog administrativnih prepreka na carinskim punktovima veliki problem predstavlja isporuka lekova u srpskim sredinama južno od Ibra”, kazala je Trajković. Ona je dodala da je Ministarstvo zdravlja iz Beograda dopremilo lekove do severnog dela Kosovske Mitrovice.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017