Vesti

Vlada Kosova obezbedila 1000 Tamiflu tableta za Dom zdravlja u Gračanici

Ministarstvo zdravlja Vlade Kosova isporučilo je pre sat vremena Domu zdravlja u Gračanici 1000 Tamiflu tableta, potvrdio je KIM radiju potrparol ovog ministarstva Faik Hoti. On je kazao da će u sklopu saradnje Ministarstva zdravlja Vlade Kosova sa Domovima zdravlja u srpskim sredinama sutra u Gračanici, a potom i u ostalim mestima biti podeljene zaštitne maske za zaštitu od virusa AH1N1. “Osim do sada potvrđena tri slučaja virusa novog gripa, na Kosovu nema novoobolelih. Mi sarađujemo sa zdravstvenim ustanovama i pratimo stanje na terenu”, kazao je Hoti. Da je pomoć stigla Domu zdravlja u Gračanici KIM radiju je potvrdila i direktor ove ustanove Rada Trajković. Ona se zahvalila Ministarstvu zdravlja Vlade Kosova na pruženoj pomoći i kazala da je svaka pomoć zdravstvenim ustanovama dobro došla. “Tamiflu tablete nisu statusno pitanje i zato smo i prihvatili pomoć kosovske Vlade. Pacijenti ne treba da trpe. Mi iz našeg ministarstva iz Beograda takođe imamo logističku podršku, dobili smo preko 4000 zaštitnih maski, ali zbog administrativnih prepreka na carinskim punktovima veliki problem predstavlja isporuka lekova u srpskim sredinama južno od Ibra”, kazala je Trajković. Ona je dodala da je Ministarstvo zdravlja iz Beograda dopremilo lekove do severnog dela Kosovske Mitrovice.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018