Vesti

K. Mitrovica: Još 4 uzorka sa Kosova poslata institutu Torlak

Pored tri poznata slučaja zaraženih novim gripom - još četiri uzorka poslata su jutros sa Kosova u institut Torlak na analizu, a rezultati se očekuju do kraja dana, javljaju epidemiolozi uz Kosovske Mitrovice. Jutros je u ovom gradu saopšteno da je kod jednog dečaka školaskog uzrasta izolovan slučaj virusa AH1N1. „Od 6 uzoraka koji su poslati institutu Torlak - kod tri pacijenta sa Kosova potvrđen je virus H1N1. U pitanju je dvoje dece školskog uzrasta, jedan dečak iz Kosovske Mitrovice i jedna devojčica iz Gračanice. Takođe, svinjski grip potvrđen je i kod jednog 42-godišnjaka iz Goraždevca“, izjavio je na konferenciji za novinare doktor epidemiolog Zoran Vukadinović. Kako KIM radio saznaje trinaestogodišnja devojčica iz Gračanice, kod koje je potvrđen virus H1N1, oseća se dobro, nema temperaturu i nalazi se na kućnom lečenju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017