Vesti

Problem vodosnabdevanja na Kosovu rešiće se 2014. godine

Nedovoljna količina vode u Gračaničkom jezeru i zastarela vodna mreža glavni je razlog zbog kojeg se Čaglavici i pojedinim prigradskim naseljima u Prištini više od godinu dana isključuje pijaća voda. Meštani Čaglavice su zbog toga, po rečima portparola vodovoda u Prištini Arijete Mjeku, jedan dan sa i jedan bez pijaće vode. "Nivo vode u Gračaničkom jezeru nije zadovoljavajući i trenutno je 8 metara ispod optimalnog, što je najveći razlog nestašice vode na centralnom Kosovu", kazala je Mjeku KIM radiju. Mjeku dodaje da se poboljšanje u vodosnabdevanju na Kosovu očekuje tek 2014. godine, do kada se očekuje da će biti obnovljena kompletna vodovdna mreža na Kosovu, i kada će, kako kaže, vode biti neprekidno 24 časa. Gračaničko jezero, poznato i kao akumulaciono jezero Badovac, sagradjeno je 1962. godine kako bi se obezbedila pijaća voda za Prištinu i okolinu. Jezero je nekada imalo zapreminu od 25 miliona kubnih metara vode, a danas je ta količina upola manja.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017