Vesti

Problem vodosnabdevanja na Kosovu rešiće se 2014. godine

Nedovoljna količina vode u Gračaničkom jezeru i zastarela vodna mreža glavni je razlog zbog kojeg se Čaglavici i pojedinim prigradskim naseljima u Prištini više od godinu dana isključuje pijaća voda. Meštani Čaglavice su zbog toga, po rečima portparola vodovoda u Prištini Arijete Mjeku, jedan dan sa i jedan bez pijaće vode. "Nivo vode u Gračaničkom jezeru nije zadovoljavajući i trenutno je 8 metara ispod optimalnog, što je najveći razlog nestašice vode na centralnom Kosovu", kazala je Mjeku KIM radiju. Mjeku dodaje da se poboljšanje u vodosnabdevanju na Kosovu očekuje tek 2014. godine, do kada se očekuje da će biti obnovljena kompletna vodovdna mreža na Kosovu, i kada će, kako kaže, vode biti neprekidno 24 časa. Gračaničko jezero, poznato i kao akumulaciono jezero Badovac, sagradjeno je 1962. godine kako bi se obezbedila pijaća voda za Prištinu i okolinu. Jezero je nekada imalo zapreminu od 25 miliona kubnih metara vode, a danas je ta količina upola manja.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018