Vesti

A. Mihajlović ostaje kandidat za gradonačelnika Gračanice po odluci CIK-a

Na konferenciji za novinare održanoj u Medija centru u Čaglavici, novi predsednik Srpske demokratske stranke Kosova i Metohije Saša Đjokić rekao je da ne prihvata kandidaturu Aleksandra Mihajlovića za gradonačelnika Gračanice ispred SDS-a, kako je to prvobitno odlučeno pre raskola u ovoj stranci. Predstavnici članova SDS KiM, koji su prošle nedelje sa mesta predsednika smenili Slavišu Petkovića i imenovali većinom glasova Sašu Đokića danas su saopštili da će za gradonačelnika Gračanice podržati Nadu Brkljač, koja je kandidat Srpske narodne stranke. Predsednica Centralne izborne komisije na Kosovu Nesrin Ljušte potvrdila je KIM radiju da je CIK odlučio da prihvati prvobitno predatu kandidaturu Aleksandra Mihajlovića za gradonačelnika. “Odluka je javna. Mi smo prihvatili kandidaturu koja je prvobitno predata. Zahtev za kandidaturu novog predstavnika iz iste stranke je juče CIK zvanično odbio”, rekla je Ljušte KIM radiju. Aleksandar Mihajlović je danas KIM radiju izjavio da nije član SDS-a, već nezavisni kandidat kojeg je predložio SDS i da ne želi da ulazi u političke razmirice rukovodstva stranke. Saša Đokić takođe navodi da Mihajlović nije kandidat SDS-a na lokalnim izborima te da će povlačenjem svog kandidata Jelene Talić SDS ostati bez kandidata za budućeg gradonačenika opštine Gračanica. Stavove SDS-a podržava i Srpska narodna stranka čiji je predsednik Mihajlo Šćepanović danas kazao da je rezultat borbe protiv nepravilnosti u predizbornoj kampanji formiranje koalicionog sporazuma između SDS-a, SNS-a i Saveza nezavisnih socialdemokrata čiji je osnovni cilj podrška kandidaturi Nade Brkljač za gradonačelnika Gračanice na predstojećim lokalnim izborima 15. novembra.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017