Vesti

U eksploziji u Mogili uništen auto člana pripremnog tima decentralizovane opštine Klokot

U snažnoj eksploziji, koja se dogodila noćas u selu Mogila, uništen je službeni auto Refika Haljiljija, člana opštinskog pripremnog tima decentralizovane opštine Klokot i nosioca izborne liste Demokratskog saveza Kosova na predstojećim lokalnim izborima zakazanim za 15. novembar. Portparol KPS-a za region Gnjilana, Ismet Hašani, potvrdio je u izjavi za Radio Klokot da se eksplozija dogodila noćas oko 2. 30 u dvorištu Refika Haljiljija gde je bio parkiran auto. ”Vozilo je oštećeno ali povređenih nema”, kazao je Hašani. Vozilo, koje je sinoć u eksploziji uništeno, je u vlasništvu Ministarstva za lokalnu samoupravu Vlade Kosova. Članove opštinskog pripremnog tima i Refika Haljiljija danas je posetio ministar za lokalnu samoupravu u Vladi Kosova, Sadri Ferati, koji je najoštrije osudio napad i poručio da će se “još snažnije nastaviti sa procesom decentralizacije u Klokotu”. “Za sada nemamo informacija o motivu napada ali osuđujemo svaku vrstu nasilja. Lokalni izbori će se uskoro održati i to utiče na situaciju i atmosferu, tako da se može desiti još veća šteta. Mi smo danas razgovarali sa pripremnim timom i konstatovali da ovo neće uticati na našu odlučnost i da ćemo nastaviti dalje, kako bi u Klokotu imali jaku opštinu sa velikim ingerencijima, koja će služiti svim građanima. Ukoliko postoji neko ko je protiv, on će uskoro biti uz nas jer je to u njihovom interesu. Građani će shvatiti da će kroz decentralizaciju biti poboljšani uslovi njihovog života, suživot i zajednička perspektiva”, kazao je Ferati. Kandidat za predsednika opštine Klokot Saša Mirković kaže da će sinoćni incident uticati na dalji tok decentralizacije i na samu izlaznost na izborima. ”Uticaće na proces decentralizacije ali nadamo se ne u tolikoj meri. Refik je naš kolega koji doprinosi procesu decentralizacije i ja osuđujem ovo što se dogodilo. Nadam se da će nadležni organi počinioce pronaći i kazniti”, rekao je Mirković.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017