Vesti

Tokom akcije čišćenja pravoslavnog groblja u Mušutištu - raseljeni zatekli uništen spomenik

Oko raseljenih 50 Srba iz Mušutišta kod Suve Reke juče je samoinicijativno i bez policijske pratnje obišlo pravoslavno groblje u ovom mestu nakon što su pre par dana primili vest da je još nekoliko spomenika porušeno. Kako KIM radio saznaje, oni su tom prilikom nastavili sa akcijom čišćenja i uređivanja groblja koju su započeli krajem avgusta ove godine. Jedan iz grupe Srba koja je juče boravila u Mušutištu kaže da su avgusta, tokom akcije čišćenja, fotografisali svako grobno mesto a juče su zatekli uništeno jedno. Slučaj je prijavljen KPS-u, a prema saznanjima KIM radija akcija čišćenja groblja u Mušutištu biće nastavljena i u narednim mesecima.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017