Vesti

Devet godina od kidnapovanja orahovačkih Srba

Juče se navršilo devet godina od kidnapovanja petorice Srba iz Orahovca. Budimir Baljošević, Staniša Milenković, Negovan Dedić, Zvezdan Mojsić i Goran Stolić kidnapovani su u Đakovici kada je njihovo vozilo stalo pored puta kako bi Rom Agron Avdulji, koji je vozilom upravljao, svratio da pokupi i svog zeta. Njih je, prema saznanjima rodbine, grupa uniformisanih Albanaca izvukla iz auta i odvela u nepoznatom pravcu. U aprilu 2003. godine, po DNK analizi, identifikovan je jedan od petorice Staniša Milenković, dok je Budimir Baljošević identifikovan decembra 2006. godine. Ostala trojica ni do današnjeg dana nisu pronađena, a rodbina još uvek traga za pravim informacijama o njihovoj sudbini.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017