Vesti

Ministarstvo za KiM objavilo konkurs za dodelu kreditnih sredstava

U toku je javni poziv Ministarstva za Kosovo i Metohiju za dodelu kreditnih sredstava iz budžeta Srbije za podsticanje ekonomskog razvoja u pokrajini, u iznosu oko 110 miliona dinara, piše "Jedinstvo". Osnovni cilj programa je podsticanje ekonomskog razvoja kao preduslova za otvaranje novih radnih mesta i unapređenje standarda i kvaliteta života nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji. Pravo na koriščenje kreditnih sredstava imaju pravna lica sa sedištem na teritoriji Kosova i Metohije, kao i ostala pravna lica pod uslovom da investiraju na to područje. Zahtevi za dodelu kredita se, prema objavi, podnose na konkursnim obrazcima uz koje se prilaže i ostala dokumentacija, a mogu se pruzeti u kancelarijama Ministarstva za KiM ili sa sajta www. kim. gov. rs. Rok za podnošenje zahteva za dodelu kredtita ističe 6. novembra.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017