Vesti

Osnat Lubrani iz Izraela - novi šef UNDP-a na Kosovu

UNDP je saopštio da zvanično od sutra ova institucija UN-a na Kosovu dobija novog glavnog predstavnika a to je gospođica Osnat Lubrani iz Izraela. Ggospođica Lubrani je magistar međunarodne politike i filmske i televizijske produkcije i ima 20 godina iskustva u UN sistemu. Dugo godina se bavi pravima žena a najveći doprinos dala je od 2001. do 2007. godine radeći kao regionalna direktorica UNIFEM-a za centralnu i istočnu Evropu. ’90-ih je radila kao i konsultant u Ruandi i Demokratskoj Republici Kongo na pitanjima ljudskih prava, izgradnje mira i pripreme projekata. Osnat Lubrani će na mestu glavnog predstavnika UNDP-a zameniti Frodea Mauringa, a pored izraelskog Osnat Lubrani poseduje i državljanstvo SAD-a i govori hebrejski, engleski, francuski i španski jezik.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017