Vesti

SO Zvečan: Odbornici pozvali Srbe na bojkot lokalnih kosovskih izbora

Odbornici Skupštine opštine Zvečan pozvali su danas predstavnike srpske zajednice da ne izađu na lokalne kosovske izbore zakazane za 15. novembar. Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković izjavio je da Srbi nikako ne bi trebali da izađu na kosovske izbore, jer predstavljaju obmanu za srpsku zajednicu koja živi na Kosovu i Metohiji. "Građani severa Kosova i Metohije, kao i Srbi južno od Ibra, prepoznaće, nadam se, da je ovo obmana i da ovim izborima nećemo ništa dobiti”, reka je Nedeljković. Predsednk Skupštine opštine Zvečan, Dobrosav Dobrić, pozvao je sve političke subjekte iz redova srpske zajednice da u najkraćem roku povuku ili proglase nevažećim svoje liste i pojedinačne kandidature za učešće na kosovskim izborima: "Srpski narod sa Kosova i Metohije teba da pokaže doslednost i rešenost da i dalje poštuje Ustav Republike Srbije, kao što je to učinjeno na izborima 11. maja prošle godine za konstituisanje lokalnih skupština na Kosovu i Metohiji". Na redovnoj sednici Skupštine opštine Zvečan bilo je reči i o aktuelnoj elektro-energetskoj situaciji na severu pokrajine. Direktor Elektrokosmeta Radoje Krečković istakao je da isključenje struje od strane KEK-a na severu Kosova i Metohije predstavlja pokušaj izazivanja prave humanitarne katastrofe. Krečković je naveo da će EPS snadbevati potrošače na severu Kosova i da će se ovom preduzeću plaćati računi za utrošenu električnu energiju od 1. novembra. Pored ovih pitanja na sednici Skupštine opštine Zvečan bilo je reči i o izmenama i dopunama budžeta ove opštine za 2009 godinu.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017