Vesti

Carina Kosova zaplenila oružje na aerodromu Priština

Kosovska carina je sinoć oko 22 sata na aerodromu Priština zaplenila lovačke puške, municiju i specijalnu opremu za nošenje oružja, javlja kosovska carinska služba. U saopštenju se dodaje da je osoba koja je pokušala da prokrijumčari oružje izjavila da nema ništa za prijavu. Međutim, pretresom prtljaga otkriveno je određena količina oružja. Pored lovačkih puški marke „Remington“, carina je pronašla optičke uređaje za puške, pakte za nošenje oružja, 192 komada municije kalibra 7. 62 mm i više okvira za municiju. Oružje i municija su oduzeti i predati policiji na dalji postupak, navodi se u saopštenju carine Kosova.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017