Vesti

Nastavlja se skrnavljenje groblja u Mušutištu

Spomenici na pravoslavnom groblju u Mušutištu, u opštini Suva Reka, koji su gotovo potpuno uništeni 1999. godine i dalje se ruše i skrnave, saznaje KIM radio. Pre dva dana izmešteno je nekoliko nadgrobnih spomenika, a kako su u Euleksu potvrdili za naš program, sumnja se da su to učinila deca koja su se igrala u blizini groblja. “Prema podacima koje smo dobili od kosovske policijske službe, sumnja se da su juče deca, koja su skupljala kestenje, ispremeštala nekoliko spomenika na već porušenom groblju u Mušutištu. Za sada nemamo informacije o kom tačno broju spomenika se radi. Danas je KPS fotografisao groblje, pa će se naknadno utvrditi i broj premeštenih nadgrobnuh ploča”, rekla je za KIM radio portparol Euleksa, Aleksandra Džordž. Nadležni u Kosovskoj policijskoj službi danas nisu bili dostupni za komentar. U Mušutištu, metohijskom selu sa mnogo ostataka srednjevekovih crkava, najpoznatiji je manastir Sv. Trojice koji je nakon sukoba 1999. godine potpuno uništen. Svi Srbi iz Mušutista i opštine Suva Reka su tada proterani i do sada se niko od njih nije vratio.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017