Vesti

Sve spremno za izbore u opštini Klokot-Vrbovac

Politički predstavnici Srba i Albanaca spremni su za predstojeće lokalne izbore u decentralizovanoj opštni Klokot-Vrbovac, javlja Radio “Klokot”. U ovoj opštini, na lokalnim izborima koji su raspisani za 15. novembar, pravo glasa ima 2 760 upisanih birača, a od srpskih političkih partija na listi će se naći samo Samostalno liberalna stranka, koja će imati kandidata za predsednika ove opštine Sašu Mirkovića. Mirković je u izjavi za Radio “Klokot” kazao da od mnogo faktora zavisi kakva će izlaznost na predstojećim izborima biti. ”Zavisi od toga sa kakvim stavom će izaći Vlada u Beogradu i naravno rukovodstvo Ministarstva za Kosovo i Metohiju. Ako izađu sa stavom da građani ne bi trebalo da izađu na izbore i da će im zbog toga ukinuti primanja koja imaju od države Srbije, to će svakako uticati na malu izlaznost”, naglašava Mirković. On je dodao da su predstojeći izbori jedinstvena šansa za budućnost Srba na Kosovu i Metohiji. “Samo učešćem u decentralizaciji vidim budućnost ovog stanovništva ovde i opstanak. Pružaće nam se mnoge mogućnosti, od zapošljenja do uređenja opštine Klokot”, rekao je kandidat SLS za predsednika opštine Vrbovac-Klokot. Na izborima će učestvovati samo jedna politička partija kosovskih Albanaca - Demokratski savez Kosova. Nosilac liste ove partije Refik Haljilji kaže da se i oni suočavaju sa antiizbornom kampanjom. “Isto je i kod nas Albanaca. Postoje ljudi koji su protiv decentralizacije ali većina je za izbore jer je to za dobrobit svih građana”, rekao je Haljilji. Od ukupno upisanih 2760 birača 2 000 su Srbi, a 760 Albanci, a u decentralizovanoj opštini Klokot-Vrbovac pored ova dva sela su i Mogila i Grnčar.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017