Vesti

Unija evropskih emitera (EBU): RTK postao medijsko oružje premijera Tačija

Unija evropskih emitera (EBU) optužila je premijera Kosova Hašima Tačija da politički i finansijski utiče na Radioteleviziju Kosova (RTK) uoči lokalnih izbora, piše danas prištinska štampa. Direktor EBU Žan Revejon je u pismu Tačiju poručio da je da se RTK, tokom deset godina rada, dokazao kao uspešan, nezavisan i multietnički emiter, sve dok nije počeo nemilosrdan proces političkih intervencija proteklih meseci. “Žao mi je što moram da kažem da je pritisak koji je došao iz Vaše Vlade transformisao RTK od medija koji je bio balansiran proizvođačač vesti do medijskog oružja Vaše vladajuće partije i Vas kao premijera… Unija evropskih emitera nije jedina koja kritikuje nedavne korake koje je načinila Tačijeva Vlada”, navodi se u pismu i dodaje da je Evropska Unija takođe u svom izveštaju od 14. oktobra u poglavlju posvećenom slobodi govora, istakla da se RTK televiziji, kao javnom servisu građana, nije obezbedila potpuna nezavisnost. Unija evropskih emitera ocenjuje da bi takav razvoj događaja mogao da ima negativan efekat na nova priznanja nezavisnosti Kosova.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017