Vesti

Vitina: Zbog proširenja puta se ruše objekti

Opštinske vlasti u Vitini su donele odluku o rušenju nekoliko objekata pored puta, zbog proširenja ulica u delu grada u kome žive Srbi. Do sada je srušen jedan zatvoren lokal i jedna napuštena kuća, ali je u planu rušenje još jedne kuće i nekoliko ograda pored puta. Kuća koja je obeležena za rušenje pripada Trajki Pirić, koja po rečima komšija tu živi sama. Milorad Trajković koji živi s druge strane puta kaže da je rušenje objekata pored puta počelo pre tri dana. "Evo vidite sve su obeležili, svaka ograda, ili kuća gde ima crnom ili crvenom farbom napisan neki broj je za rušenje. Niko ne zna zašto im sve to smeta. Kažu hoće da prošire put. Ne treba da šire put, treba samo da sklone automobile koji se nepropisno parkiraju i zauzmu polovinu puta celom dužinom", kaže Trajković. Trajković dodaje da on već nekoliko godina ima sličan problem sa njivom, na kojoj su Albanci otvorili pijacu. "Ja sam se tužio sa njima, dobio sam spor i pijaca je zatvorena, ali šta vredi kad mi sad presecaju njivu, jer tuda prolazi neki novi put", kaže Trajković. Portparol KPS-a za ovaj region Ismet Hašani u izjavi za KIM radio nije mogao da kaže o kakvoj se tačno odluci opštine radi, već je kazao da je opština od njih zatražila da budu prisutni kada počnu sa radovima u Vitini. "Oni su to počeli 23. oktobra i od nas su zatražili da budemu tu kako ne bi došlo do problema. Danas nema radova i naše ekipe nema na terenu, kad budu nastavili verovatno će nam javiti", kazao je Hasani.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017